Tortizza met makreel en kappertjes

Tortizza met makreel en kappertjes

Stiekem zou ik eigenlijk iedere dag wel pizza kunnen eten, maar natuurlijk gaat iedere dag het zelfde eten vervelen. Helemaal waar is het dan ook niet. Dat gaat gewoon vervelen. Dat ik dol op ben op pizza, absoluut! Heel goed is pizza ook niet. Dan is er een oplossing de tortizza! Een tortilla is natuurlijk heel wat lichter verteerbaar dan een dikke deeg pizzabodem. Alsnog kun je er eigenlijk gewoon opdoen wat je zelf wilt eten. Zo maakte ik een tortizza met makreel, kappertjes en een creme fraiche basis. Het recept voor de tortizza deel ik in dit blog.

Tortizza met makreel recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten voor de tortizza met makreel voor 2 tortizza’s

2 tortilla’s
1 blikje makreel
4 eetlepels creme fraiche
2 theelepels kappertjes
6 cherry tomaatjes
geraspte parmezaanse kaas
1 limoen voor de schil
snufje peper en zout

Tips voor de bereiding van de tortizza met makreel 

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: mes, snijplank, lepel, oven, bakpapier, kaasrasp

Tortizza met makreel recept van foodblog Foodinista

Recept voor de tortizza met makreel en kappertjes

Verhit de oven voor op 210 graden en grill vervolgens de tortilla’s vijf minuten af, zodat de tortilla’s knapperig zijn.
Snijd ondertussen de tomaatjes in plakjes en de kappertjes fijn.
Als de tortilla’s uit de oven zijn. Smeer de tortilla’s dan in met creme fraiche. Verdeel de makreel, kappertjes en tomaatjes over de tortilla’s. Maak af met een snufje peper, zout, limoenrasp en geraspte parmezaanse kaas. Grill de Tortizza nog 2 minuutjes in de oven op 180 graden, zodat de topping ook een beetje warm-lauw is.

Inspiratie voor meer pizzarecepten? Wat dacht je van zelf en pizza maken op een pide brood.

Meer recepten ontvangen van Foodinista. Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief in de zijbalk.

Sharing is caring : Like it Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!
Share