Snelle pasta rode pesto met scampi recept foodblog Foodinista

Snelle pasta rode pesto en scampi

Deel deze post

Zomer voor mij niet de tijd om lang in de keuken te staan, maar natuurlijk wel om smakelijk te blijven eten en ja koken hoort erbij. Een snel en homemade Italiaanse pasta hoort erbij en gaat er als je het mij vraagt altijd goed in! Een frisse salade erbij en snel aan tafel. Het liefst natuurlijk even buiten als het kan. Niks pesto uit een pakje, want groene pesto en rode pesto maak je super snel en simpel zelf en met een beetje creativiteit maak je er een heerlijke en snelle pasta rode pesto mee. In dit geval met scampi’s maak je de saus compleet en natuurlijk met nog een beetje meer.

Snelle pasta rode pesto met scampi recept foodblog Foodinista

Ingrediënten voor snelle pasta rode pesto en scampi voor 2 personen

250 gram verse lintpasta
1 bakje homemade rode pesto en als je een voorraadje hebt dan de pesto die je hebt staan
1 rode ui
1 theelepel kappertjes
1 eetlepel olijfolie
20 gram boter
halve limoen
25 gram pecorino of parmezaan
snufje gedroogde rode peper

Tips voor de bereiding van de pasta met rode pesto en scampi

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, wok, snijplank, mes, hakmolen,lepel, pastatang, vergiet, spatel, kaasrasp

Ps: Natuurlijk kun je dit recept ook maken met groene pesto. Het pastarecept krijgt alleen een

Recept voor de snelle pasta rode pesto en scampi

Kook de pasta volgens de verpakking met een beetje olijfolie en snufje zout.

Maak ondertussen de saus in de wok. Zorg dat je de pesto volgens het recept klaar hebt staan.

Snip de rode ui heel fijn, daarvoor gebruik ik de hakmolen. Vooral als het heel fijn moet.

Verhit de olie en de boter in de wok en knijp de halve limoen uit in de olie en boter. Pas op dit gaat spetteren. Wok nu de rode ui voor één minuut en daarna kunnen de de scampi’s, kappertjes en een snuf peper voor ongeveer vijf minuten. Maak de saus af met de pesto laat het nog één minuut koken. Als de pasta klaar is dan kun je deze mee wokken voor wee minuten het mengt het beste met de pastatang, dan blijft alles ook heel en mengt de saus goed. Verdeel de pasta over de borden, maak af met de Italiaanse geraspte kaas.

Meer snelle pasta’s maken? Kijk dan ook eens naar de recepten voor pasta met scampi in botersaus of snelle pasta met cherrytomaatjes.

Recepten ontvangen van Foodinista of Foodinista volgen: Like Foodblog Foodinista op Facebook of volg Foodinista op Instagram, Twitter of Pinterest.

Geen reactie's

Geef een reactie