Ravioli uit de airfryer met tomatendip

Ravioli uit de airfryer met tomatendip

Ik heb ze eigenlijk altijd wel in de diepvriezer liggen, pakjes ravioli. En je kunt ze natuurlijk koken er snel wat groente bij bereiden en je hebt een snelle maaltijd op tafel staan. Onlangs maakte ik er voor de variatie al een ravioli ovenschotel mee. Dat was echt wel een goed idee! En een keer iets anders. Ga ik vaker doen, maar toen las ik iets anders; borrelen met ravioli. Wat? Dat klinkt goed! Alleen moet je de ravioli dan frituren. Dat vond ik een minder goed idee. Ik heb zelf wel een airfryer en onlangs maakte ik met behulp van de airfryer al deze Italiaanse aardappelsalade.  Toen dacht ik, ik ga gewoon experimenteren en kijken of gefrituurde ravioli ook een succes is in de airfryer. Ik moet zeggen zonder olie werd het heel droog, maar met een beetje hulp vonden wij het een echte budget variatie snack waarbij je eigenlijk altijd iets in huis kunt hebben! Gewoon onderdeel van je gewone boodschappen. En erg belangrijk, de ravioli uit de airfryer is heel erg lekker met een dipje erbij! Goedgekeurd! En hier komt het recept.

Ravioli uit de airfryer met tomatendip recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten voor de gefrituurde ravioli uit de airfryer

1 pak ravioli bolognaise
2 eetlepels olijfolie

Voor de tomatendip

1 eetlepel olijfolie
2 gedroogde tomaatjes
2 eetlepels Parrano strooikaas
sap van een halve limoen
10 blaadjes basilicum
snufje peper

Tips voor de bereiding van de ravioli uit de airfryer

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: airfryer, staafmixer, snijplank, mesje

Ravioli uit de airfryer met tomatendip recept van foodblog Foodinista

Recept voor de snack ravioli uit de airfryer

Verwarm de airfryer voor op 180 graden. Hoe lang dit nodig is, is afhankelijk van je airfyer. Doe vervolgens de ravioli in de airfryer en strooi er twee eetlepels olijfolie overheen. De ravioli gaat 12 minuten in de airfyer. De ravioli moet je op de zes minuten even schudden.

Maak ondertussen de tomatendip. Doe de olijfolie, tomaatjes gehalveerd, Parrano, sap van de limoen, basilicum en een snufje peper bij elkaar en pureer deze met de staafmixer. Maak zo de tomatendip.

Serveer de ravioli op een leuk plank met de tomatendip. Je kunt ook variëren met bijvoorbeeld een groene pesto of rode pesto.

Meer inspiratie voor pastarecepten

Meer pastarecepten van foodblog Foodinista? Kijk dan ook eens bij:
* Het recept voor de pasta met aubergine en gorgonzolasaus.
* Romige pasta met ricottasaus.
* Of maak de altijd favoriete pasta met gehaktballetjes in tomatensaus

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Sharing is caring : Like it Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!
Share