Pasta met aubergine en gorgonzolasaus

Pasta met aubergine en gorgonzolasaus

image_pdfimage_print

Ik kijk er nu al naar uit eind mei gaan we weer op vakantie naar Italië. De vorige keer, de eerste vakantie van Florian, gingen we naar Toscane, natuurlijk een echte culinaire regio van Italië. Daar heb je helemaal niks te klagen als het op eten en drinken aankomt en keek ik er ook al tijden naar uit. Ik kan wel zeggen dat het misschien al jaren op de bucketlist stond. Deze keer gaan we naar de regio Veneto en eerlijk ik ben iets minder voorbereid, maar ik twijfel er niet over dat we goede Italiaanse maaltijden kunnen proeven. Wel is het een streek voor risotto dus daar word ik al blij van. Een lokaal pastagerecht zal ook wel te proeven zijn en we verblijven aan de kust dus laat de visgerechten maar door komen! Zelf maakte ik ook weer een pastavariatie voor een koude lentedag een pasta met aubergine en gorgonzolasaus die je wellicht het lekkerste eet met een iets dikkere lintpasta, zoals tagliatelle, daar heb ik voor gekozen. Dus eigenlijk tagliatelle met aubergine en gorgonzolasaus en Italië komt weer iets dichterbij.

pasta met aubergine en gorgonzolasaus recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten voor pasta met aubergine en gorgonzolasaus voor 2 personen

200 gram verse tagliatelle
1 aubergine
100 gram gorgonzola
150 ml room
1 ui
handje verse peterselie
handje verse basilicum
olijfolie
snuf peper en zout

Tips voor de bereiding van de pasta met aubergine en gorgonzolasaus

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, vergiet, wok of hapjespan, snijplank, mes, spatel

Tagliatelle met gorgonzolasaus en aubergine recept van foodblog Foodinista

Recept voor de tagliatelle met aubergine en gorgonzolasaus

Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar met een snufje zout en een eetlepel olijfolie.

Snipper de uit en snijd de aubergine in grove vierkanten.
Verhit in de wok of hapjespan olijfolie. Fruit de ui en bak de aubergine aan, totdat deze een beetje gaat slinken. Brokken ondertussen de gorgonzola en snijd de perselie en de basilicum fijn. Blus de groente op laag vuur af met de room. Meng de groente door de room en meng de gorgonzola door de room, zodat het een gladde saus is geworden. De helft van de verse kruiden en een snufje peper en zout mag erbij. Meng alles door elkaar. Giet ook de pasta af en meng deze door de pasta. Laat alles nu op medium hoog vuur nog even sudderen voor twee minuten, zodat het een gebonden saus is geworden en zodat de saus met de pasta is gemengd. Verdeel de pasta met de saus over de borden en verdeel de overige kruiden over de pasta. Eventueel met een beetje geraspte parmezaanse kaas.

Meer pastarecepten van foodblog Foodinista? Kijk dan ook eens bij:
* Het recept voor een snelle pasta carbonara
* Romige pasta met ricottasaus.
* Of maak de altijd favoriete pasta met gehaktballetjes in tomatensaus

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

tagliatelle met aubergine en gorgonzolasaus recept van foodblog Foodinista

Sharing is caring : Like it Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!
Share