Ovenschotel met asperges en kabeljauw

Ovenschotel met asperges en kabeljauw

Van asperges moet je genieten en aangezien de aspergetijd beperkt is doe ik dat. Op diverse manieren en met diverse bereidingen. Wij gaan ook altijd op vakantie in het aspergeseizoen, luxeprobleem ik weet het, maar als de asperges er eenmaal zijn dan trekken we dus een sprintje naar de aspergeboer om het witte goud te halen. Dan is het weer even nadenken over de recepten die we gaan maken. Natuurlijk kom er een klassiek aspergerecept op tafel, maar ook een ovenschotel met asperges is een goed idee! Zoals een ovenschotel met asperges en kabeljauw. Vis en asperges zijn een mooie combinatie en dan een lekker sausje erbij. Een ander voordeel erbij deze bereiding is ook nog heel simpel, waarschijnlijk is het bereiden van deze ovenschotel veel simpeler dan je denkt.

Ovenschotel met asperges en kabeljauw recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten voor de ovenschotel met asperges en kabeljauw 2 personen

2 kabeljauwfilets van 200 gram
100 gram grote roze garnalen
500 gram witte asperges
handje peterselie en bieslook
2 eetlepels paneermeel
2 eetlepels creme fraiche
handje geraspte jonge kaas
Eetlepel olijfolie

Extra: gebakken krieltjes

Tips voor de bereiding van de ovenschotel met asperges en kabeljauw

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: grote pan, snijplank, dunschiller, mes, snijplank, schaaltje, lepel en voor de aardappeltjes een koekenpan

Ovenschotel met asperges en kabeljauw recept van foodblog Foodinista

Recept voor de ovenschotel met asperges en kabeljauw

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook het water om de asperges voor te garen met en snufje zout. Maak ondertussen de asperges klaar voor de bereiding. Snijd de kontjes van de asperges en schil ze met de dunschiller. Kook je asperges normaal in tien minuten gaar, doe dit nu in vijf minuten, want de asperges garen verder in de oven.

Smeer de ovenschaal in met een eetlepel olijfolie. Plaats de asperges in de ovenschaal en de kabeljauw er boven op. Meng de creme fraiche met de fijngesneden peterselie en bieslook. Smeer de kabeljauw vervolgens in met de creme fraiche. Strooi de geraspte kaas over de kabeljauw en vervolgens de paneermeel.Verdeel de garnalen over de ovenschotel en bedruppel ze met olijfolie. Plaats de ovenschotel voor twintig minuten in de oven op 180 graden.

Bak ondertussen de krieltjes, zoals je dit altijd doet voor en complete maaltijd.

Nog meer aspergerecepten? Die vind je bij de seizoenrecepten van foodblog Foodinista.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Sharing is caring : Like it Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!
Share