Orzotto met groene asperges en scampi

Orzotto met groene asperges en scampi

image_pdfimage_print

Het aspergeseizoen is weer begonnen! Eerlijk dat vind ik een feest de eerste witte asperges hebben wij al weer gegeten, maar ik moet toegeven wij beginnen altijd rustig. Witte asperges, aardappeltje, zalm en een eitje. Niet zo bijzonder. Op de blog kun je wel diverse aspergerecepten vinden voor veel inspiratie mocht je ook willen variëren. Daarbij combineer ik ook de witte asperges wel eens met de groene asperges. Vond ik eerste alleen de witte asperges lekker en moest ik van de groene asperges eigenlijk niet zo heel veel weten. De groene asperges kan ik tegenwoordig ook wel waarderen. De groene asperges kun je bijvoorbeeld heerlijk grillen en met de gegrilde groene asperges maakte ik dan ook een orzotto gerecht. Ben je bekend met Orzotto? Ik vind het echt heerlijk! Orzotto is een soort kruising tussen pasta en risotto. Je maakte Orzotto dan ook op de zelfde manier is risotto, maar dan met een iets andere beet dan risotto rijst. Dit orzotto gerecht deel ik met je op de blog, want je moet het anders gewoon een keer zelf proeven. Orzotto met groene asperges en scampi.

Orzotto recept met groene asperges en garnalen foodblog Foodinista

Ingrediënten voor de orzotto met groene asperges en scampi 2 borden

100 gram orzo
10 gamba’s gepeld en schoongemaakt
100 gram groene asperges
100 gram cherry tomaatjes
1 knoflookteen
1 sjalot
olijfolie
zeezout
700 ml groentebouillon
40 gram roomboter
geraspte Parmezaanse kaas

Tips voor de bereiding van de orzotto met groene asperges en scampi

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: Snijplank, mes, kaasrasp, pan, ovenschaal, spatel, maatbeker, waterkoker, grillpan

 

Recept voor de orzotto met groene asperges en scampi

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de groene asperges en de cherry tomaatjes over de ovenschaal en besprenkel de groene met olijfolie en strooi er zeezout overheen. Plaats de groente in de oven voor twintig minuten op 200 graden.

Start ondertussen met het maken van de orzotto. Maak de groente bouillon en zorg dat deze warm klaar staat. Snipper de sjalot en de knoflook. Verhit in de pan een beetje olijfolie en fruit kort de sjalot en de knoflook aan. Meng de orzotto er doorheen blus af met 300 ml groentebouillon. Laat de orzotto koken, totdat deze bijna is opgedroogd dit gaat snel, want de orzotto neem het vocht op. Herhaal dit nog twee keer en de laatste keer staat de verhitting laag.

Smeer de grillpan in met de olijfolie en grill de garnalen roze. Maak ondertussen de orzotto af en rasp er bij de laatste keer groentebouillon ook een handje Parmezaanse kaas door en de roomboter. Spatel deze er goed doorhen en je krijgt een romige orzotto.

Verdeel de orzotto over de borden en verdeel de geroosterde groente en de scampi over de orzotto. De orzotto met groene asperges en scampi is klaar om geproefd te worden!

Meer inspiratie? Op de blog staat meer recept inspiratie voor recepten met groene asperges, zoals risotto met groene asperges en scrambled eggs met groene asperges.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Sharing is caring : Like it Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!
Share