Kokkels met pasta recept van foodblog Foodinista

Kokkels met pasta recept

Deel deze post

Reizen en vakantie betekent voor mij restaurantjes ontdekken, kookwinkels en ingrediënten. Maar wanneer het gaat om ingrediënten dan vind ik het ook helemaal niet zo erg om af en toe te koken. Zo is er één gerecht dat bij ons standaard op tafel komt tijdens een vakantie aan de Middellandse Zee. Pasta met kokkels of eigenlijk pasta Vongole! Heerlijk! Je kunt het gerecht voor de kokkels met pasta natuurlijk ook in Nederland maken. Er zijn wel een aantal nadelen het grote prijsverschil van de schelpjes, maar daar laat ik mij niet helemaal door tegenhouden. Ik woon alleen zelf niet echt aan de kust en ik was in februari in Ibiza en dan zijn de kokkels in Nederland nog niet helemaal beschikbaar. Nog even wachten op het einde van de zomer. Zodat je deze pasta met kokkels ook zelf kunt maken, thuis of tijdens je vakantie.

Pasta met kokkels Vongole recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten kokkels met pasta voor 4 personen

  • 400 gram lintpasta
  • 1 kilo kokkels
  • 1 sjalot
  • 3 tenen knoflook
  • grote hand peterselie
  • 1 rode peper
  • 100 ml witte wijn
  • klont roomboter
  • scheut olijfolie
  • peper en zout
  • sap van halve limoen

Tips voor de bereiding van de pasta met kokkels

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: stoofpan, pan, snijplank, vergiet, pastatang, mes, spatel

Pasta met kokkels recept van foodblog Foodinista

Recept pasta met kokkels

Kook de pasta volgens de verpakking met een snufje zout en olijfolie en bewaar deze even apart.

Maak in de stoofpan de kokkels. Snipper de sjalot en de knoflook. Snijd ook de rode peper fijn zonder de zaadlijsten. Verhit in de pan olijfolie en de boter. Smoor kort de sjalot, rode peper en de knoflook. Meng de kokkels door de jalot en de knoflook. Blus af met de witte wijn en knijp de limoen uit. Laat de kokkels stoven voor vijf minuten. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Kijk of de kokkels open zijn. Verspreid de peterselie over de kokkels met een snufje peper en zout. Meng met een spatel alle schelpen door en laat nog twee minuten stoven. Meng de pasta door de kokkels. Serveer op de borden met eventueel extra peterselie.

Meer pastarecepten van Foodblog Foodinista

Meer pastarecepten maken? Wat dacht je van de volgende recepten:
* Een pasta met scampi’s?
* Een snelle en simpele pasta me krab.
* Simpel, maar zo lekker pasta met cherrytomaatjes in botersaus.

Meer pasta recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Pasta met kokkels recept van foodblog Foodinista
Geen reactie's

Geef een reactie