Kidsproof pasta carbonara

Kidsproof pasta carbonara

Pasta carbonara is één van de lievelingsgerechten van Eric en mij. Alleen als gezinnetje met een peuter komt het de laatste veel minder vaak op tafel, ik kan wel bijna zeggen niet. De pasta carbona bereiden met rauwe eieren vind ik niet zo’n goed idee, maar ik wil Florian wel van alles laten proeven. Een pasta en vooral macaroni is altijd een goed idee en met carbonara maak je papa en mama ook blij. Ik ging op zoek naar een kidsproof pasta carbonara en vond deze bij wat eten we vandaag. Toen kwam ik uit bij de Ovenschotel Pasta Carbonara van Honig. Ja, geen rauwe eieren en geschikt voor het hele gezin. Daar heb ik ook lang niet mee gekookt. Was het tijdens mijn studententijd bijna mijn huismerk, ben ik daarna erg veel zelf aan het werk. Een beetje door het E-nummer verhaal. Ook Honig is met de E-nummers aan het werk gegaan en heeft deze verwijderd uit de kruidenmixen en 13,5% minder zout toegevoegd. Dat proef je, veel lekkerder! En daarbij een goede zaak! Leuk om te proberen en zo één van onze lievelingsmaaltijden een kidsproof pasta carbona ovenschotel op tafel te zetten.

Kidsproof pasta carbonara ovenschotel recept

Ingrediënten voor Kidsproof Pasta carbonara voor 4 personen

Honig mix Pasta Carbonara Ovenschotel
200 gram Honig Macaroni Vezelrijk
250 gram champignons
2 uien
125 gram spekjes
500 ml halfvolle melk
snufje peper

Tips voor de bereiding van de kidsproof pasta carbonara

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: wok, snijplank, mes, spatel, pan, ovenschaal, maatbeker

Kidsproof pasta carbonara ovenschotel recept

Recept voor de kidsproof pasta carbonara

Het voordeel is dat dit recept eigenlijk gewoon heel simpel is en dat eigenlijk iedereen het kan maken. Dat is fijn! Verwarm de oven voor op 180 graden.

Kook de macaroni volgens de verpakking beetgaar. En maak ondertussen de carbonarasaus voor de ovenschotel.

Wok de spekjes. Snijd ondertussen de uien in fijne ringen en de champignons in plakjes. Wok deze nog vijf minuten mee. Maak nu de carbonarasaus door de sausmix en de melk te mengen en deze te roeren voor ongeveer drie minuten tot het gaat koken. De saus zal ook iets dikker worden. Giet de afgegoten macaroni erbij.

Giet alles in de ovenschaal en strooi de kruimeltopping eroverheen. Plaats nog 10 minuten in de oven. Vervolgens is het echt smullen van de romige carbonara ovenschotel!

Oh ja denk je nou dat is wel weinig 50 gram pasta per persoon, wij vonden de ovenschotel best wel machtig, maar Honig gaat er ook vanuit dat je er een frisse salade bij eet. Maak dus als de ovenschotel in de oven staat er een frisse salade bij met tomaat, sla, komkommer en olijfolie. Gewoon simpel, maar dat is voldoende.

Ook een liefhebber van pasta? Wat dacht je van:
* Een pasta met scampi’s?
* Een snelle en simpele pasta me krab.
* Simpel, maar zo lekker pasta met cherrytomaatjes in botersaus.

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Sharing is caring : Like it Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!
Share