Gevulde tomaten met ei en kruiden

Gevulde tomaten met ei en kruiden

image_pdfimage_print

Op zoek naar en verrasend recept voor het Paasontbijt of voor de Paasbrunch? Dan heb ik er denk ik wel één. Bij dit recept zie je alleen gevulde tomaat met ei, maar deze gevulde tomaten met ei zijn heerlijk gekruid! Niet zo lang geleden kreeg ik het kookboek Spice for Life opgestuurd. Een kookboek waar je echt even de tijd voor neemt, ook wanneer je gaat koken. Geen snelle recepten. Alleen zat ik het kookboek nog voor het ontbijt door te lezen en tot mijn verbazing stonden er ook ontbijtrecepten in het kookboek. Iets dat ik niet verwachtte. Spice for Life is compleet gebaseerd op de Indiase keuken en de recepten zijn dan ook vol gekruid en gebaseerd op curry’s, maar wel met een moderne insteek. Geen angst, want met deze gevulde tomaten met ei ga je geen curry eten voor het ontbijt, maar de gevulde eieren hebben een verrassende en gezonde smaak. Naast de tomaten en eieren gaan er ook gezonde kruiden in je maakt zelf een snelle kruidenmix die je met de tomaten mee grilt. Een verrassingsgerecht kun je dus wel stellen voor op de Paastafel. Nu deze tomaten nog even maken en veel meer soortgelijke inspiratie kun je natuurlijk vinden in het kookboek Spice for Life vol met rijk gekruide gerechten van ontbijttomaatjes tot eiercurry, garnalengerechten, rijstrecepten en veel vegetarische inspiratie.

Gevulde tomaten met ei en kruiden recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten gevulde tomaten met ei – 4 tomaten

4 grote vleestomaten
4 kleine eieren
1 theelepel komijnzaad
1/2 theelepel zwarte peperkorrels
1 theelepel rode chilivlokken
1 theelepel fenegeriekblaadjes
1 eetlepel boter
1 knoflookteen
stukje verse gember
1 eetlepel verse koriander

Extra en voor de garnering: koriander en rode chilipeper zonder zaadlijsten

Tips voor de bereiding

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: koekenpan, vijzel, snijplank, mes, ovenschaal, keukenpapier, pannetje

Recept voor de gevulde tomaten met ei

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd van alle tomaten een heel dun laagje van de onderkant af, dan blijven de tomaten rechtop staan. Zorg wel dat het heel dun is, zodat de tomaten niet leeg kunnen lopen. Snijd vervolgens het hoedje van de tomaten af en maak de tomaten leeg. Haal het vruchtvlees eruit. Zet de tomaten in de ovenschaal. Smelt de boter in een pannetje en smelt de boter. Smeer de binnenkant van de tomaten in met de gesmolten boter en de buitenkant, zodat de alles beter gaat grillen in de oven.

Verhit de koekenpan en verhit alle kruiden kort in de koekenpan, zodat de smaken los komen. Haal vooraf de knoflook uit de schil, net als de gember. Verhit de kruiden voor twee minuten en vijzel de kruiden vervolgens fijn. Heb je geen vijzel doe het dan in een keukenmachine, dan zijn de kruiden iets grover, maar het gaat ook zeker goed.

Tomaten gevuld met kruiden recept van foodblog Foodinista

Verdeel de kruiden in de tomaten. Nu is het spannend. Breek de eieren over de tomaten en laat deze in de tomaten zakken. Het liefst met een hele dooier. Plaats de ovenschaal in de oven voor 15 minuten op 200 graden en je hebt zachte eieren en gegrilde tomaten met een Indiaans kruiden mengsel een verrassend gerecht voor de Paasdagen of ieder willekeurig feestelijk ontbijt of brunch.

Meer inspiratie? Op de blog staat meer recept inspiratie voor de ontbijttafel. Maak ook gevulde avocado’s en scrambled eggs met groene asperges.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Sharing is caring : Like it Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!
Share