Gevulde paprika met couscous en tonijn

Gevulde paprika met couscous en tonijn

Als je toch een beetje gezonder wilt snacken dan vind ik gevulde paprika’s echt heerlijk. In plaats van brood vul of smeer je eigenlijk groente. Je maakt een heerlijke vulling en in de oven worden de paprika’s heerlijk zacht, een beetje smeuïg en krijgen ze vaak ook nog een iets zoetere smaak. Ik vulde de paprika’s met met couscous en tonijn. Een recept voor de lunch en een powerfood recept vol met vitamines en om de dag weer door te komen. Zo maak je mijn recept voor gevulde paprika met couscous en tonijn met een beetje feta.

Gevulde paprika met tonijn en couscous recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten voor de gevulde paprika met couscous en tonijn voor 4 stuks

2 paprika’s
50 gram couscous
50 gram feta
6 cherrytomaatjes
1 blikje tonijn op water
handje olijven
theelepel kappertjes
snufje gerookte zoete paprikapoeder, peper en zout

Tips voor de bereiding van de gevulde paprika met couscous en tonijn

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan, snijplank, mes, lepel, ovenschaal, theelepel

Recept voor gevulde paprika met couscous en tonijn

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de couscous volgens de verpakking. Voor de hele kleine hoeveelheid is ook maar heel weinig water nodig. 50 ml is voldoende. Bereid de couscous met een snuf zout. Snijd de paprika’s door de helft en plaats deze in de ovenschaal. Maak vervolgens het mengsel voor de vulling van de paprika’s.

Halveer de cherrytomaatjes, kruimel de feta, snijd de kappertjes fijn, lek de tonijn uit, snijd de olijven in ringetjes en meng dit alles door elkaar met en snufje peper en paprikapoeder. Meng vervolgens ook de couscous er doorheen.

Vul vervolgens de paprika met de couscous en tonijnsalade. Plaats de gevulde paprika met couscous en tonijn in de oven voor twintig minuten op 200 graden en de gevulde paprika’s zijn helemaal bereid.

Meer couscousrecepten maken? Dan zijn de volgende recepten misschien ook wel iets voor jou?
* Maak een parelcouscous salade met geroosterde courgette en verse kruiden
* Een couscous salade met geitenkaas en chorizo voor meer variatie
* Of een couscoussalade met halloumi dat is weer eens iets anders

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Sharing is caring : Like it Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!
Share