Gevulde paprika met chorizo en geitenkaas

Gevulde paprika met chorizo en geitenkaas

Dat heb je soms met gerechtjes als je er een keer gemaakt hebt dan maak je snel weer, alleen ga je een beetje variëren met de ingrediënten. Het ene gerecht is niet persé lekkerder dan het andere, maar gewoon anders. Onlangs maakte ik al geroosterde paprika’s met tonijn en feta en deze keer ging ik voor iets vollere smaken ook meer geschikt voor het diner. Ik vulde de paprika’s en grilde de gevulde paprika met chorizo en geitenkaas. Super lekker en een pittige combinatie. Hoe ik dit snelle recept maakte lees je nu.

Gevulde paprika met chorizo en geitenkaas recept van foodblog Foodinista

Ingrediënten voor de gevulde paprika met chorizo en geitenkaas voor 2 personen

2 puntpaprika’s
2 eetlepels couscous
100 gram chorizo
100 gram zachte geitenkaas
snufje zoete gerookte paprikapoeder
snufje peper
handje verse peterselie

Tips voor de bereiding van de geroosterde paprika met chorizo en geitenkaas

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 10 minuten en 20 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank, pan, mengschaal, mes, 2 lepels

Recept voor de gevulde paprika met chorizo en geitenkaas

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereid ondertussen de couscous, zoals op de verpakking met maar 50 ml water, want twee eetlepels couscous is heel erg weinig.

Meng ondertussen in de mengschaal de verbrokkelde geitenkaas, snijd de chorizo in blokjes en snijd de verse peterselie fijn. Meng er ook de paprikapoeder en de peper doorheen. Ondertussen is de couscous klaar en meng deze door het mengsel.

Snijd de puntpaprika’s door de helft en vul ze met het chorizo en geitenkaas mengsel. Gril de puntpaprika’s voor 20 minuten in de oven op 220 graden.

Meer couscousrecepten maken? Dan zijn de volgende recepten misschien ook wel iets voor jou?
* Maak een parelcouscous salade met geroosterde courgette en verse kruiden
* Een couscous salade met geitenkaas en chorizo voor meer variatie
* Of een couscoussalade met halloumi dat is weer eens iets anders

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Sharing is caring : Like it Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!
Share