Couscous met knoflookgarnalen en avocado

Couscous met knoflookgarnalen en avocado

image_pdfimage_print

Snel, niet te moeilijk, maar wel onwijs lekker dat is tegenwoordig en eigenlijk altijd wel het thema van de recepten en gerechten bij mij in huis. Gisteren toen ik klaar was met werken moest ik nog snel koken, omdat we ‘s avonds met vrienden gingen lasergamen. Ja dat was weer eens iets anders. Een niet te zware maaltijd, want als je fanatiek wilt mee doen dan ben je aardig sportief. Een couscoussalade had ik al in gedachte en knoflookgarnalen zijn altijd super goed! Dus dat ging de combinatie worden. Hoe ging het lasergamen. De eerste ronde was niet zo’n succes, maar ja dat was het warmlopen he? Dik ingemaakt, maar het tweede potje, het wedstrijdje dat je blijft onthouden werd gewonnen door de dames. Yes! En dan nu die powerfood maaltijd die ik vooraf at. De couscous met knoflookgarnalen, cherrytomaatjes en avocado.

Couscous met knoflookgarnalen en avocado recept van Foodblog Foo

Ingrediënten voor de couscous met knoflookgarnalen voor 2 personen

100 gram couscous
15 grote garnalen rauw en gepeld
1 knoflookteen
1 avocado
handje cherry tomaatjes
1 bosuitje
handje peterselie
handje bieslook
halve limoen
snufje peper en zout
olijfolie

Tips voor de bereiding van de couscous met knoflookgarnalen

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: pan met deksel, koekenpan, snijplank, mes, mengschaal, spatel, lepel, knoflookpers

Couscous met knoflookgarnalen en avocado recept van Foodblog Foo

Recept voor de couscous met knoflookgarnalen en avocado

Kook het water voor de couscous met een snufje zout en een theelepel olijfolie. Bereid de couscous vervolgens, zoals op de verpakking aangegeven en zorg dat deze mooie droog stoomt.

Snijd ondertussen de peterselie, bosui en bieslook fijn en meng deze met een snufje zout en peper in de mengschaal. Snijd deze cherrytomaatjes door de helft en meng deze er ook doorheen.

Snijd de avocado in kleine blokjes en bewaar de avocado nog even apart.

Verhit in de koekenpan een eetlepel olijfolie en knijp daarin de knoflook fijn. Grill vervolgens om en om de garnalen gaar voor ongeveer een minuut of fijn, dan zijn de garnalen mooi roze.

Meng de couscous door de groente in de mengschaal. Verdeel de couscous over een schaal. Verdeel de garnalen over de couscous, verdeel de avocado ook over de couscoussalade en knijp de halve limoen uit over de couscous met de knoflookgarnalen.

Meer couscousrecepten maken? Maak dan ook eens één van de volgende couscousrecepten:

* Maak een parelcouscoussalade met geroosterde courgette en ei.
* Op de oosterse keuken georiënteerd en iets meer inspanning, maar een oosterse stoofschotel met couscous salade is heerlijk!
* Variëer met vis en maak een couscous salade met langzaam gegaarde zalm.

Meer blogs en saladerecepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Sharing is caring : Like it Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!
Share