Bloemkoolsoep met truffel

Bloemkoolsoep met truffel

Bloemkool was echt niet mijn favoriete groente als kind, ja met een lekker sausje natuurlijk wel. Eigenlijk is dat nog steeds hetzelfde. Bloemkool kun je op heel veel verschillende manieren lekker maken. Zo maakte ik al een keer bloemkoolovenschotel en ik vind de bloemkoolpizza ook een succes. Dat is toch een gezondere pizzavervanger. Alleen met truffel maak je natuurlijk ook alles eigenlijk wel lekker. Een tijdje terug had ik al een keer een bloemkoolgazpacho gemaakt. Dat vond ik niet zo’n succes, meer een babyhapje. Een nieuwe poging een warme bloemkoolsoep en dan meer op niveau met truffel! Wel een succes en de bloemkoolsoep met truffel, dat recept deel ik nu met je op de blog. Gewoon als lunch, diner of als voorgerecht een aanrader voor een zomers etentje.

Bloemkooltruffelsoep recept van Foodblog Foodinista

Ingrediënten bloemkoolsoep met truffel voor 4 personen

1 kleine bloemkool
1 zomertruffel
1 eetlepel truffelolie
1 blokje groentebouillon
0,75 liter water
100 gram Philadelphia
5 takjes bieslook
5 takjes peterselie
1 rode ui
Snufje peper en zout
1 eetlepel olijfolie

Tips voor de bereiding van de bloemkoolsoep met truffel

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes, pan, waterkoker, maatbeker, staafmixer, garde

Tip: Bewaar een klein beetje peterselie, bieslook en bloemkoolsnippers voor de garnering.

Bloemkooltruffelsoep recept van Foodblog Foodinista

Recept voor de bloemkoolsoep met truffel

Snipper de rode ui, en snijd de bieslook en de peterselie fijn. Verhit de olijfolie op de laag vuur in de pan. Fruit de ui en de kruiden aan in de pan. Kook ondertussen het water in de water en meng deze vervolgens in de maatbeker met de bouillon. Snijd de bloemkool stukken en fruit deze ook even kort mee aan. Blus af met de bouillon en laat alles vijftien minuten koken.

Zet het vuur laag. Doe de zomertruffel erbij. Pureer de soep. Een snufje peper, zout en de Philadelphia mogen er bij. Klop de soep met de garde tot een gladde romige soep. Verdeel de bloemkoolsoep over de borden. Maak de soep af met een aantal druppeltjes truffelolie en de garnering van bloemkoolsnippers, bieslook en peterselie.

Kijk voor meer soeprecepten op de blog. Wat dacht je van de volgende soeprecepten:
– Maak een goed gevulde Italiaanse tomatensoep met cannellonibonen
– Een ideale soep om te maken met restjes en heel lekker een echte Italiaanse aardappelsoep
– Of een simpele en snelle zomerse erwtensoep met munt.

Als eerste de nieuwste soeprecepten van Foodinista ontvangen? Volg Foodinista op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Sharing is caring : Like it Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!
Share