Asperges met ham en kruidensaus

Asperges met ham en kruidensaus

image_pdfimage_print

Er zijn heel veel recepten en gerechten om te genieten van asperges, maar een klassieker blijft toch asperges met ham, aardappeltjes en lekker sausje! Ik maakte voor het paasdiner, waarbij voor één van de eerste keren asperges aten tijdens dit aspergeseizoen, het gerecht voor asperges met ham en kruidensaus. Dit aspergegerecht is natuurlijk het allerlekkerst, wanneer je er ook gebakken aardappeltjes eet bij dit aspergegerecht.

Recept voor Asperges met ham en kruidensaus Foodblog Foodinista

Ingrediënten asperges met ham en kruidensaus voor 4 personen

1 kilo asperges
125 gram creme fraiche
handje verse peterselie
handje verse bieslook
1 knoflookteentje
2oo gram gebraden beenham plakken
snufje peper en zout

Extra: 500 gram krieltjes in schil en eiersalade met asperges

Tips voor de bereiding van de asperges met ham en kruidensaus

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 30 minuten
Benodigdheden: grote pan voor de asperges, koekenpan, schaaltje, lepel, snijplank, dunschiller, mesje, knoflookpers

Recept voor asperges met ham en kruidensaus

Wanneer je gebakken krieltjes eet bij de asperges start dan met het bakken van de krieltjes in de koekenpan.

Kook het water voor de asperges en schil ondertussen de asperges en snijd het kontje eraf.
Kook de asperges vervolgens voor tien minuten.
Maak terwijl je de asperges kookt het sausje voor de asperges. Giet de creme fraiche in een bakje en klop deze luchtig met een snufje peper en zout.
Snijd de peterselie en bieslook fijn en meng ook deze door de creme fraiche. Knijp de knoflook uit en meng deze er als laatste uit.

Maak als de gehele bereiding klaar is de borden op. Verdeel de krieltjes, de eieraspergesalade, asperges en de ham op de asperges en druppel vervolgens de kruidensaus over de aardappeltjes en de asperges. Je klassieke aspergegerecht is klaar om opgediend te worden!

Nog meer aspergerecepten? Die vind je bij de seizoenrecepten van foodblog Foodinista.

Meer recepten van Foodblog Foodinista ontvangen? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Sharing is caring : Like it Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!
Share