Varkensrollade gemarineerd in bier

Varkensrollade gemarineerd in bier

image_pdfimage_print

Mijn vriend is een echte vleeseter dus met een recept als een rollade kun je hem echt waanzinnig blij maken! Toevallig kreeg ik een nieuwe pan die ik ontzettend graag wilde uittesten en een pan die ik ook al heel lang op mijn wensenlijstje staat. Een pan die vanaf het gasfornuis direct in de oven kan. Het handvat kun je loskoppelen echt ideaal, wanneer je een groot stuk vlees wilt bereiden, zoals een rollade. Zo maakte ik een varkensrollade gemarineerd in bier, waarvan ik vind dat het uiteindelijk het beste combineert met gewoon gebakken aardappeltjes en boontjes. Het vlees van de rollade is uiteindelijk de ster van de maaltijd. De rollade bereidde is ik als volgt.

Varkensrollade gemarineerd in bier voor vier personen

1 magere varkensrollade
1 flesje amber bier (voor de zoete smaak, kies ik voor amber bier of een bokbier)
2 eetlepels mosterd
1 eetlepel honing
1 laurierblaadje
snufje peper en zout
klontje boter

Tips voor de bereiding van varkensrollade in bier

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: Marineren 8 uur, Grillen 10 minuten en oven 50 minuten
Benodigdheden: schaal voor marineren, grillpan, lepel of garde, mes, vleestang

Varkensrollade in de grillpan recept van foodblog Foodinista

Varkensrollade in de oven recept van foodblog Foodinista

 

Recept voor de varkensrollade gemarineerd in bier

Maak als eerste de marinade voor de varkensrollade. Meng het bier, de mosterd, honing en een snuf peper en zout met elkaar tot een gladde marinade. Plaats de varkensrollade erin en steek de laurierblaadjes erbij. Waarschijnlijk is deze niet helemaal onder gedompeld, draai deze iedere twee uur even om, zodat alles goed mals zal worden. Dek de schaal af met folie en plaats deze in de koelkast.

Verwarm de grillpan met het klontje boter er in, grillen kan normaal ook zonder boter, maar je wilt een jus maken. Verwarm ondertussen de oven voor op 110 graden. De rollade is heel vochtig. Haal de rollade uit de marinade als de grillpan goed heet. Bewaar de marinade nog even. Grill vervolgens de rollade op hoog vuur om en om in tien minuten rondom goudbruin. Overgiet de rollade vervolgens nog met een aantal eetlepels marinade en plaats de rollade 50 minuten in de oven op 110 graden. Deze zal langzaam garen mooi rosé worden aan de binnenkant.

Varkensrollade gemarineerd in bier recept van foodblog Foodinista

Meer winter recepten bereiden? Lees ook:
* Een echte Hollandse stoofpot bereiden.
* Maak en volle erwtensoep.
* Mijn recept voor hutspot met draadjesvlees.

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Sharing is caring : Like it Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!
Share