Tiramisu room met Hands off my Chocolate

Tiramisu room met Hands off my Chocolate

image_pdfimage_print

Is de chocolade van Hands off my Chocolate al niet heerlijk genoeg om zo op te eten en vooral om niet te delen. Dan kun je er vervolgens ook nog mee delen. Ik kreeg onlangs een aantal heerlijke repen Hands off my Chocolate Caramel Macchiato opgestuurd. Een goede reden voor een een koffie momentje met een goede reep chocolade die best wel vullend is, want de koffie smaak is sterk in de reep afgetopt met een zacht caramel smaakje. Even een beetje me time, maar toen kwam ik ook op een goed idee. Ik dacht aan een heel snel dessert, een super snelle tiramisu room, waarvoor je heel weinig nodig hebt en eigenlijk deze reep van Hands off my Chocolate de hoofdrol gaat spelen. De smaak van koffie is tenslotte zo goed aanwezig. Ik maak de tiramisu room fris en met meer lentesmaak met zomerfruit.

Snelle tiramisu mousse met Hands off my chocolate Latte macchiato caramel recept Foodblog Foodinista

Benodigdheden voor de supersnelle tiramisu room voor 4 personen

1 reep Hands off my Chocolate Chocolate Caramel Macchiato
150 ml ongeklopte slagroom
250 ml mascarpone
1 eetlepel suiker
1 theelepel amandel extract
100 gram rood diepvriesfruit
4 lange vingers
blaadjes munt voor de versiering

Tips voor de bereiding van de tiramisu room

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: keukenmachine of staafmixer en klopper, mengschaal, 2 lepels, rasp

Tip: Shop een extra reep chocolade en geef er een extra muntje chocolade bij als garnering!

Snelle tiramisu room met Hands off my chocolate Latte macchiato caramel recept Foodblog Foodinista

Recept voor de snelle tiramisu room

Laat het fruit ontdooien en maak er een gladde saus van het rode fruit. De saus kan onder in de dessertcoupes.

Klop het slagroom half stijf. Klop vervolgens de mascarpone er doorheen, tot het een gladde stevige mousse is. Rasp de reep chocolade en meng alle chocolade door de mousse. Meng ook het amandelextract door de mousse en de suiker. Verdeel de mousse over de dessertcoupes. Steek de lange vingers in de mousse en maak de coupes af met extra rood fruit en munt en eventueel een extra muntje chocolade! Geniten van de snelle tiramisu mousse!

Meer desserts maken of meer inspiratie wat dacht je van de volgende dessertrecepten op de blog:
– Maak een snel en simpel meloendessert als frisse afsluiter voor het diner.
– Een straciatella dessert maak je simpel en snel.
Chocolademousse is helemaal niet zo moeilijk, maar wel heerlijk.

Meer dessert recepten ontvangen van Foodinista. Volg Blog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief in de zijbalk.

Sharing is caring : Like it Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!
Share