Marokkaanse pasta

Marokkaanse pasta

image_pdfimage_print

Met een beetje hang naar onze heerlijke vakantie in Marokko, het zomerse weer en een snel pastagerecht met een beetje een andere smaak, maakte ik in heel snel een Marokkaanse pasta, waarmee het vakantiegevoel een beetje terug kwam. Ik kan je alvast zeggen deze pasta zal je in Italië niet terug zien door de kruiden en in Marokko niet terug zien in de keuken, doordat het gewoon weg en pastarecept is met lokale kruiden. Kortom in beiden keukens zal het niet matchen. In mijn keuken matcht het wel en wij hebben met z’n drietjes gewoon heel de schaal leeg gegeten. De pasta penne gaat er op dit moment bij de peuter het beste in, simpelweg deze eet het makkelijkst met de handen en prik je het makkelijkst aan een vork. Win, win, en nog veel meer win, want pasta is geen favoriet, maar zo eten papa en mama ook een beetje gevarieerd en ontdekt hij diverse kruiden. Hoe je deze Marokkaanse pasta variatie maakt vertel ik je nu.

Ingrediënten Marokkaanse pasta voor 2 personen

200 gram penne
1 ui
1 teentje knoflook
1 puntpaprika
150 gram rundergehakt
1 eetlepel ras el hanout kruiden
snufje peper
1 eetlepel olijfolie

Extra: Geen pasta zonder kaas? Eet er dan geitenkaas of feta bij in plaats van Italiaanse kaas.

Tips voor de bereiding van de Marokkaanse pasta

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 20 minuten
Benodigdheden: snijplank, mes en eventueel een hakmolen, pan, vergiet, wok, lepel, spatel

Recept voor Marokkaanse pasta foodblog Foodinista

Recept Marokkaanse pasta

Kook als eerste de pasta volgens de verpakking met en beetje olijfolie.
Snijd of hak de uit, paprika en knoflook fijn. Verhit in de wok olijfolie en rul het gehakt. Wok vervolgens de groente mee, totdat deze zacht zijn. Meng de ras el hanout kruiden er doorheen met een snufje peper. Als de pasta beetgaar is wok je deze één minuut mee, zodat alles goed kan verspreiden en de smaak van de kruiden kunnen intrekken.

Meer recepten met een Marokkaanse touch maken? Wat dacht je van de volgende recept inspiratie?
* Maak een zoete stoofschotel met parelcouscous.
* Of en couscoussalade met gegrilde courgette.
* Even iets heel anders? Een couscous salade met zachte romige zalm.

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Sharing is caring : Like it Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!
Share