aardappelmuffins zonder pakjes en zakjes recept Foodinista

Kruidige aardappelmuffins

Deel deze post

Niet alleen het hoofdgerecht is belangrijk bij het diner, maar ook de bijgerechten zijn mooie en heerlijke blikvangers op het bord. De pieper, maak er een keer iets anders mee en maak frisse en kruidige aardappelmuffins. Een heel simpel aardappel recept en de aardappelmufins zijn ook voor te bereiden dan is het alleen maar nodig om de aardappelmuffins tijdens het diner in de oven te schuiven.

Aardappelmuffins als bijgerecht

De kruidige aardappelmuffins kun je variëren met diverse verse kruiden en af werken met bijvoorbeeld kaas en room. Ga snel aan de slag om deze heerlijk aardappelmuffins te maken. De aardappelmuffins zijn heel erg leuk en lekker bij een vlees of visgerecht. De aardappelmuffin is best wel machtig, vooral wanneer het diner meerdere gangen heeft dus één aardappelmuffin per persoon is voldoende. Het is het makkelijkste om de aardappelmuffins te maken in een silliconen muffin bakvorm dan druk je de aardappelmuffins na het afbakken simpel uit de muffinvorm.

Ingrediënten kruidige aardappelmuffins 4 stuks

  • 1 grote aardappel of 3 kleintjes
  • 30 gram pecorino
  • 75 ml creme Fraiche
  • Snufje peper
  • Snufje zout
  • 10 basilicum blaadjes
  • 5 sprietjes verse bieslook
  • Voor het invetten is bakspray een aanrader

Tips voor de bereiding van de aardappelmuffins

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: Voorbereiding 20 minuten en oven 35 minuten
Benodigdheden: silliconen muffin bakvorm, fijne kaasrasp, snijplank, mengschaal, lepel, grove rasp

Recept kruidige aardappelmuffins

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Spray de muffinmat en anders het blik in met bakspray of smeer het in met olijf- of zonnebloemolie.

Schil de aardappels. Rasp vervolgens de aardappels grof, net als bij rösti.
Uit de aardappels komt veel vocht pers dit er een beetje uit, anders worden de muffins te nat en niet stevig.
Doe de aardappelstukjes in een mengschaal.
Snij de kruiden fijn meng deze er samen met de zout en peper doorheen.

Aardappelmengsel met kruiden
Aardappelmengsel met kruiden voor de aardappelmuffins

De creme fraiche mag erbij. Meng deze er goed doorheen.
Rasp 20 gram van de de kaas en meng deze er ook goed door.

Verdeel het mengsel over de cupcake bakjes, dit tot ongeveer 1 cm onder de rand. De aardappelmuffins rijzen namelijk nog.
Rasp de laatste kaas er overheen.

Zet de kruidige aardappelmuffins 35 minuten in de oven op 200 graden. En serveer de kruidige aardappelmuffins bij het hoofdgerecht.

Variëren met aardappelrecepten van Foodblog Foodinista

Meer recepten met aardappels maken? Kijk ook eens naar deze recepten op de blog:
* Wat dacht je van een tonijnsalade met aardappeltjes.
* Verse aardappelpuree is heel simpel en maak je zo.
* Zo maak je heel simpel en snel zelf een huzarensalade.

De kruidige aardappelmuffins passen ook perfect in een kerstmenu, kijk voor inspiratie eens naar het klassieke kerstmenu.

Direct de nieuwste blogs en recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

10 Reactie's
  • diana
    Geplaatst op 00:15h, 06 februari

    wow die zien er goed uit zeg! volgende keer dat ik weer een etentje heb bij mij thuis wordt dit het bijgerecht :D

  • Foodinista
    Geplaatst op 09:50h, 06 februari

    Ik ben heel benieuwd hoe ze zijn bij jou! Je kunt ze ook nog lekker maken met andere ingrediënten. Goed het vocht eruit halen voor de mooie bruine kleur.

  • Sylvia
    Geplaatst op 14:25h, 15 december

    Kun je dit ook van te voren klaarmakén?

  • admin
    Geplaatst op 14:29h, 18 december

    Hoi Sylvia,

    Ja zeker een dag van te voren kan wel. Voor de lunch of het diner opwarmen in de oven met eventueel de laatste geraspte kaas bovenop.

  • Birgit
    Geplaatst op 10:28h, 31 januari

    Kan je deze invriezen?

  • admin
    Geplaatst op 21:53h, 09 februari

    Ja dat kan er worden ze wel wat vochtiger. Ik zou ze niet opwarmen in de magnetron, maar in de oven.

  • de Kent
    Geplaatst op 11:07h, 08 mei

    Leuk recept, alleen die ‘5 stronkjes verse bieslook’? Daar zou ik sprietjes van maken.

  • admin
    Geplaatst op 09:03h, 12 mei

    Hoi Eric,

    Ja ik ga het aanpassen. Een oud recept, maar het kan altijd verbeterd worden.

    Groetjes,

    Daphne

  • Dylano
    Geplaatst op 10:17h, 15 december

    Ze waren hier goed gelukt en lekker, maar ik kijg e haast niet uit de vorm, hoewel deze goed ingevet was? Wat kan ik doen om dit te verbeteren??

  • Daphne van Aken
    Geplaatst op 10:26h, 15 december

    Hoi Dylano,

    Wat leuk dat je ze hebt gemaakt en dat het bijna helemaal perfect was. Jammer dat ze er alleen (toch) niet uitkomen. Heb je een bakblik of silliconen mat gebruikt? Deze kunnen namelijk ook prima gemaakt worden in een silliconen mat (soms maar 3 Euro bij de Xenos, hema of Action). Dan druk je ze er zo uit. En anders in de mat onderin een klein rondje bakpapier leggen. Dan plakken ze sowieso niet vast (ook niet aan het bakpapier). Dit doe ik ook meestal bij cakerecepten. Alleen de zijkanten invetten.

    Succes! Komt goed.

Geef een reactie