Oranje recepten voor koningsdag in Italiaanse tomatensaus recept van foodblog foodinista

Italiaanse gehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus

Deel deze post

Mooier weer, lente en zomer en als we nog niet op vakantie gaan, dan gaan we gewoon een beetje Mediterraans koken, zoals deze Italiaanse gehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus. Hier heb ik een lekkere grote hoeveelheid van gemaakt voor bij de borrel. Voor als we lange avonden buiten zitten en gezellig aan het borrelen zijn. Dan vind ik het altijd heel lekker en makkelijk als ik snel iets uit de koelkast kan toveren, wat ik ook nog eens zelf gemaakt heb. Gehaktballetjes smaken altijd goed bij een biertje of wijntje, in ieder geval bij ons gaan ze er bij iedere borrel altijd goed in! En deze borrel Italiaanse gehaktballetjes worden dan ook nog op tafel gezet in een frisse Italiaanse tomatensaus, waarin de Italliaanse gehaktballetjes lekker hebben staan pruttelen.

Italiaanse Gehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus foodblog Foodinista recept

Ingrediënten voor 40 Italiaanse gehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus

Ingrediënten Italiaanse gehaktballetjes

  • 250 gram kipgehakt
  • 250 gram rundergehakt
  • 500 gram varkensgehakt
  • 5 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 5 bosuitjes
  • Goede snuf peper
  • 2 eieren

Ingrediënten Italiaanse tomatensaus

  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 rode ui
  • 50 ml witte wijn
  • 50 ml water
  • 2 knoflooktenen
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Grote hand basilicum
  • 1 eetlepel gedroogde oregano

Tips voor de bereiding van de Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: snijplank-mengschaal-scherp mes-braadpan-stoofpan-vleestang-spatel

Foodblog Foodinista Italiaanse gehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus

Recept Italiaanse gehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus

Recept voor de gehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus

Start met het maken van de gehaktballetjes. Deze hebben allemaal ongeveer een doorsnede van ongeveer 3 centimer. Kneed het gehakt met elkaar en meng de eieren hier doorheen. Snij de bosuitjes fijn en meng deze door het gehakt samen met een goede snuf peper. Strooi het paneermeel steeds over een snijplank bijvoorbeeld en rol hier ieder balletje doorheen. Als het gedraaid is, zodat de buitenkant van de balletjes ligt gepaneerd worden. Draai vervolgens ongeveer veertig gehaktballetjes.

Tijd om de gehaktballetjes te braden. Dit gaat het beste in een braadpan of stoofpan. Viertig gehaktballetjes lukt niet in één keer en dat is geen probleem. Doe er gewoon zo veel mogelijk in één keer, maar zorg wel dat er voldoende ruimte in de pan blijft. Voor ieder protie braadt je ongeveer 15 minuten met tussendoor om en om draaien.

Laat ze uitlekken op keukenpapier en als de saus klaar is laat ze dan verder doorstoven in de saus en zo maak je de saus!

De Italiaanse tomatensaus voor de gehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus

Begin met het snipperen van de rode ui en de knoflook. Verhit in de pan een eetlepel olijfolie en glazeer hierin voor 3 minuten de ui en knoflook. De tomatenstukjes, witte wijn, water, baslicum en organo mag hier nu bij. Laat dit een minuutje of vier langzaam doorkoken. Snij ondertussen de cherrytomaatjes in vier partjes en roer dus er ondertussen doorheen. De saus voor de gehaktballetjes is klaar. Supersnel en simpel eigenlijk. Ondertussen zijn ook de Italiaanse gehaktballetjes klaar en deze roer je door de saus. Laat dit 15 minuten rustig doorsudderen.

Tip: Eet ze direct of bewaar de gehaktballetjes in Italiaanse tomatensaus in de koelkast of diepvries. Lekker om te snacken bij een borrel, maar ook voor een snackmaaltijd met ciabatta of tussen een pistolet met salade in de zomer!

Meer Italiaanse recepten van Foodblog Foodinista?

Ook dol op Italiaanse recepten? Wat dacht je om te variëren van:
* Geroosterde groene asperges met Italiaanse ham en pesto
* Een zachte Italiaanse tomaten roomsoep
* Of een Italiaanse groene groente salade

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Geen reactie's

Geef een reactie