Griekse gehaktballetjes met feta

Griekse gehaktballetjes met feta

image_pdfimage_print

Afgelopen zomer was ik een week lang op het prachtige en heerlijke Griekse eiland Naxos, waar ook veel, heel veel van de Griekse keuken mocht proeven. Niet zo gek, want Naxos is het grootste eiland van de Griekse cyclade en geheel zelf voorzienend. Dat betekend in dit geval dat ze een uitgebreide keuze aan Griekse maaltijden hebben en de keuken zeer uitgebreid is. Het was genieten! En Nederland mis ik al dat eten uit het buitenland altijd wel een beetje. Helemaal namaken kun je het ook niet, maar ik begon gewoon een beetje simpel en gezinsproof en maakte Griekse gehaktballetjes met feta in tomatensaus. Heerlijk en gehaktballetjes met een Griekse twist.

Recept Griekse gehaktballetjes met feta in tomatensaus van foodblog Foodinista

Ingrediënten voor de Griekse gehaktballetjes met feta

500 gram rundergehakt
100 gram feta
1 ei
50 ml melk
2 teentjes knoflook
1 ui
1 blik tomatenblokjes
1 theelepel oregano
6 blaadjes munt
1 theelepel olijfolie
1 theelepel gerookte zoete paprikapoeder
snufje peper
snufje zout
4 eetlepels paneermeel

Tips voor de bereiding van de Griekse gehaktballetjes met feta in tomatensaus

Moeilijkheid 1-5: 2
Tijdsduur: 40 minuten
Benodigdheden: 2 snijplanken, mengschaal, lepel, theelepel, barbecuetang, bord, knoflookpers

Recept Griekse gehaktballetjes met feta in tomatensaus van foodblog Foodinista

Recept voor de Griekse gehaktballetjes met feta

Start me het kruiden van het gehakt. Meng in een schaal het gehakt, zout, peper, ei, melk en de verkruimelde feta en twee uitgeknepen knoflookteentjes. Meng tot een glad gehaktmengsel.

Verdeel één eetlepel paneermeel over de snijplank en herhaal dit steeds, wanneer het paneermeel op is. Maak ongeveer twintig gehaktballetjes met een doorsnee van drie cm.

Start met het maken van de saus. Verhit in een stoofpan de tomatenblokjes, olijfolie, oregano, paprikapoeder en fijngesneden munt. Als dit warm is gaar je de eerste tien gehaktballetjes, draai ze een keer om. De gehaktballetjes stoven meer. Het kan zijn dat er wat feta in de saus achterblijft, deze zal zo romiger worden. De balletjes zijn eerst best wel zacht. Leg ze er met een lepel in en draai ze pas na ongeveer vijf minuten voorzicht. Herhaal dit nog een keer met de overige tien balletjes.

Wij aten de gehaktballetjes met de tomatensaus en couscous, maar de Griekse gehaktballetjes zijn ook heerlijk met rijst of gewoon dippen met brood. Eet er bijvoorbeeld nog frisse watermeloensalade bij.

Meer recepten voor gehaktballetjes? Wat dacht je van de volgende recepten?

* Maak gehaktballetjes in een Italiaanse tomatensaus
* Een echte pasta klassieker met gehaktballetjes in tomatensaus
* Of gekruide gehaktballetjes voor de bij borrel

Meer recepten ontvangen van Foodinista? Volg Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Sharing is caring : Like it Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!
Share