Gevulde portobello met ricotta en munt

Gevulde portobello met ricotta en munt

image_pdfimage_print

Als de portobello paddenstoelen in de winkel liggen word ik eigenlijk altijd een beetje extra blij. Gewoon, omdat ze super lekker zijn en je zo heerlijk met de paddenstoelen kunt variëren. Zo maakte ik al een keer portobello paddenstoelen met port en geitenkaas en maakte ik niet zo heel lange geleden ontbijt portobello paddenstoelen met een zacht eitje uit de oven. Echt een aanrader! Onlangs bleven er toch nog een paar liggen en was het tijd voor een heerlijk lunch gerechtje met inderdaad een gevulde portobello paddenstoel. Ik maakte een gevulde portobello met ricotta en munt. Een goed, simpel en snel idee en het recept maak je zo.

Ingrediënten voor de gevulde portobello met ricotta en munt voor 2 paddenstoelen

2 Portobello paddenstoelen
4 eetlepels ricotta
3 takjes munt
1 eetlepel olijfolie
klein handje geraspte pecorino
snufje peper
handje pijnboompitjes

Tips voor de bereiding van de portobello paddenstoelen

Moeilijkheid 1-5: 1
Tijdsduur: 10 minuten en 20 minuten in de oven
Benodigdheden: snijplank, mes, lepel, ovenschaal, kaasrasp

Gevulde portobello met ricotta en munt recept van foodblog Foodinista

Recept voor de gevulde portobello met ricotta en munt

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de portobello paddenstoelen vochtig schoon, zodat ze zacht worden in de oven. Plaats de portobello paddenstoelen in de ovenschaal. Meng vervolgens de ricottavulling voor de paddenstoelen. Meng als eerste de ricotta met de olijfolie in de mengschaal. Doe er een snufje peper bij. Rasp er de pecorino doorheen. Snijd de blaadjes van de munt fijn en meng deze door de ricotta. Verdeel de ricottavulling over de paddenstoelen. Verdeel de pijnboompitjes over de portobello paddenstoelen en plaats de portobello paddenstoelen voor 20 minuten in de oven op 200 graden.

Meer inspiratie voor paddenstoelen recepten? Wat dacht je van de volgende recepten?

* Maak een portobello paddenstoel met geitenkaas en vijgen.
* Gevulde champignons zijn ook heerlijk.
* Variëren met paddenstoelen en risotto dan maak je deze truffelrisotto met paddenstoelen en ei.

Meer recepten van Foodblog Foodinista? Volg foodblog Foodinista op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de Nieuwsbrief.

Sharing is caring : Like it Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!Like it? Share it!
Share